Flügger

Flügger Trendfarver 2014

Vælg farver med omhu - og mod
Flügger præsenterer tre temaer, der fortolker trends i tiden, og som forhåbentlig giver dig lyst til at trække lidt af farvemagien ind i din egen bolig.

De fleste maler deres vægge hvide. Mest fordi man aldrig kommer galt af sted med hvid. I farvernes univers bliver det sværere. De tre temaer herunder, er et redskab til at vælge rigtigt, så du med større tryghed kan kaste dig ud i fornyelse. Farvekortet er en hjælp fra os til dig – et redskab til at vælge rigtigt, så du med større tryghed kan kaste dig ud i fornyelse.

Vi viser trendfarverne i store og små firkanter som en anbefaling af, hvordan du kan bruge og dosere dem i forhold til hinanden. Farverne på de største flader egner sig fint til at male på vægge, de er neutrale og ligger i den lyse ende. De små firkanter er accent farver. Det er de mere markante, mørke eller klare farver. Og hvordan bruger du dem? Gå på opdagelse i boligens arkitektur. Har du en skorsten, en niche, en søjle eller en skrå væg? Der kunne du male din yndlingsfarve. Det kunne også være en hel endevæg, et flytbart stort lærred eller en gammel reol, som lyser op i en lækker trendfarve.

Inden du forelsker dig i et tema og en farveskala, bør du kigge på de elementer, du har, som ikke kan ændre farve. Er der en sofa eller et maleri, som slår tonen an, så find en skala, den spiller godt sammen med. Er din sofa f.eks. ”Spicy Yellow”, så er det oplagt at bruge ”To the Limit”-farverne.

Det kan være uoverskueligt at vælge mellem mange farver, derfor er hvert tema inddelt i to grupper, som fungerer fint hver for sig.
Du kan altså fordybe dig i en endnu mere afgrænset palet, som består af en neutral vægfarve og tre accentfarver.

Med Flügger Trendfarver 2014 får du med andre ord rådgivning om hele seks forskellige farvekombinationer, der hver især skaber en bestemt stemning i din bolig.

 
Følger du rådene ovenfor, har du samtidig en ret stor sikkerhed for, at resultatet bliver æstetisk vellykket.
 
 
 
 
 
To the limit – and beyond!
Elsker du hulestemning, et sus af fjerne himmelstrøg krydret med en anelse mystik?
Så er dette de rigtige farver for dig. Her finder du en kombination af mættede, tætte kulører, som er smukt afstemt mellem kolde og varme toner.

Med den ene halvdel af farvepaletten kan du drømme dig op i himmelrummets kølighed. Brug “Desert Grey” på de store vægflader. “Stratosphere Blue” vil være smuk og give en endeløs fornemmelse på en enkelt væg. Et strejf af “Electric Purple” på en vase eller et møbel tilføjer dybde og perspektiv.

Med den anden halvdel af paletten kan du rejse til fjerne destinationer, hvor etniske, mættede farver fryder øjet. “Global Grey” er fin på rummets vægge. Den giver en eksotisk hulestemning, fordi den er et par toner mørkere end de farver, vi normalt tør vælge til de store flader. “Spicy Yellow” og “Asian Violet” tilføjer krydret varme.

“Copper” forbinder de to verdener og fuldender indtrykket.

 
 
Be the change you want to see
Her er inspiration, hvis du foretrækker lyse, lette farver, men synes, at hvid alene er for kedeligt. Alvor og soberhed er til stede, men der er også plads til det super søde. Den skandinaviske præference for blå er omfortolket og forvandlet til en smuk, støvet grøn tone, der minder lidt om irret kobber.

Den ene halvdel af paletten rummer overraskelsen: “Refresh Yellow” og “Soft Rose” i kombination er sødt som sukker. “Pure Grey” er naturligvis farven til de store vægflader.

Den anden halvdel af paletten er klassisk og mere maskulin. “Calm White“ til de store flader, men husk at tilføje en stribe “Spiritual Black” for at give øjet en kontrast. “Stressless Grey” indeholder en diskret lilla tone, der gør den grå tone tids aktuel. Fuldend rummet med “Relaxed Green”. Meget eller lidt, alt efter hvad du bedst kan lide. Farven er diskret nok til, at du sagtens kan bruge den på store vægflader. Er du ikke til den kølige nuance som grundelement, kan du nøjes med at tilføje mindre doser af denne farve.

 
 
Time for action
Den vibrerende energi er ikke til at komme udenom i denne urbane farveskala. Her hersker glæden ved klare farver.

De lidenskabelige rasende toner, “Rebel Red” og “Vibrant Pink” stjæler billedet fuldstændigt i den ene halvdel af paletten. Til de store flader er farven “Protest Blue” velegnet. Det er ret specielt. For sammen med de klare røde farver virker “Protest Blue” nærmest neutral, giver ro og kølighed og afbalancerer indtrykket. Bruger du “Protest Blue“ i en mild kombination med hvide toner og træværk, vil den fremstå som en frisk, lys blå.

I den anden halvdel af paletten har den isnende friske “Courage Blue” nogenlunde samme funktion som “Protest Blue”. Lad “Action Green” og “Creative Orange” slås om opmærksomheden på mindre arealer.

“Time for action”-paletten giver dig mulighed for at lege med de helt frække farver. Men husk hvor vigtig ”Graffiti Grey” er. Her er nemlig farven, der kan afbalancere alt det frække, så helhedsindtrykket ikke ender i kaos men som en fryd for øjet.

 

Rosenløv malerfirma